mandag 1. februar 2010

FEBRUAR!

Helt vilt å tenke på at vi er inne i siste måned av byggeprosessen! Skal bli så herlig den dagen vi kan pakke dyna under armen og tusle de 100 meterne fra leiligheten til vårt nye hjem, og faktisk kunne overnatte der *drømme* :-)

I uken som har gått har vi, blandt annet, fått pipe. De nye pipene er kjempesmå! 40x40cm. Passer meg ypperlig. Den tar mindre plass av rommet, og ovnen blir mer synlig.


I helgen har vi kikket på sentralstøvsugere, dører og bestilt hvitevarer. Det ble komfyr og ventilator i rustfritt stål fra Ikea. Nå tenker jeg vaskefilla skal få kjørt seg fremover;-) Induksjonstopp, integrert oppvaskmaskin, integrert kjøleskap fra Bosch, og frittstående fryseskap med isbitmaskin fra Electrolux. Fryseskapet er forvist til boden, derfor frittstående. Glad vi kom ut av hvitevarejungelen "in one piece"!

Vi har så vidt begynt å kikke på fliser også. Vanskelig! Flisene skal jo gjerne ligge en stund... Blir litt småsprø av alle disse valgene jeg.. Hvor ofte er det man tar så mange valg (les; kostbare valg) med så kort betenkningstid?? Heldigvis ikke så ofte... Husbygging er god hjernegymnastik! Alle ære til dem som har barn, og klarer å beholde fatningen i byggeprossessen.

Kjøkkenet kommer i morgen, alle 1600 kiloene! Synes litt synd på han som må bære inn alt dette fra lastebilen. Vi har gjort noen små endringer på kjøkkentegningen, så til helgen blir det altså Oslo-tur på oss. En ørliten tur innom Ikea for å bytte noen bittefå ting (jubelen står selvfølgelig i taket..)og innom et par andre plasser for å handle litt annet snacks. Håper det er unnagjort i en fei! Det er jo lov å håpe.. hi hi..

Har ikke tatt noen nye bilder, det er begrenset hvor spennende det er med bilder av gul isolasjon... Kommer tilbake med bilder, så fort det er noe nytt å ta bilde av:-)


Ha en frisk (her går spysyka på omgang, og jeg frykter at det er min tur snart..blæh), og stressfri uke dere!:-)

3 kommentarer:

 1. Åhh det e så kjekkt å gå rundt å kikke på alt en skal ha inn til eget NYTT hus!!! Og pitte litt frustrerende med de ENORME valgmulighetene en har! Har dere bestemt dere for hvilken sentralstøvsuger dere skal ha?
  Gleder meg til bildene kommer =)

  SvarSlett
 2. Dokke har no litt igjen, vert dokke ferdige denne måneden da? Fliser er kjempevanskeleg. Vi måtte dessverre kjøpe fliser i hastverk fordi dei "plutseleg" kom ei veke før planen. Irriterar meg endå. Skal dokke montere kjøkkenet sjølv? Vi har gjort det, for eit styr! Det tar lang tid. Mitt tips er: Ikkje har for mange folk i arbeid på kjøkkenet. La eit par ta seg av arbeidet. Og la nokon som er veldig nøyaktig gjere jobben.

  SvarSlett
 3. Vi vert nok ferdig denne månaden, men vi starta eigeninnsatsen i byrjinga av desember. Flisleggarane brukte to veker på tre rom, elektriker og rørlegger held på med sluttarbeidet idag (har brukt ei veke) og imorgon kjem snekkarane igjen og skal liste og sette inn dører. Skal vere ferdig om to veker. Men so skal det utførast kontroll og kommunen skal godkjenne. Vi har sagt opp leiligheta her så vi MÅ vere inn denne månaden.

  Innstill deg på innflytning til påske. Kanskje du då vert positivt overraska :-) Ting tar alltid lengre tid enn planlagt har eg lært...

  Tapetsering og maling tar lang tid det. Ikkje dumt å få hjelp med det andre.

  SvarSlett