lørdag 20. februar 2010

FORSINKELSE...

Jeg har inntrykk av at alle som bygger hus, av ulike årsaker, opplever en eller annen form for forsinkelse i løpet av byggeperioden. Det er utrolig mye som skal samordnes, og som skal klaffe for at "maskineriet" skal gå knirkefritt. Det som høres så fint ut i teorien, blir ikke alltid slik man har tenkt i praksis...


Vi har også opplevd dette, og selv om man hører at det også skjer for "alle andre", så blir man bittelitt skuffet... Ikke sint, men litt skuffet;-) Forventningene er store, og nervene i høygir. For de fleste av oss er dette tross alt den største investeringen vi gjør i livet! Vi vil så gjerne at alt skal gå etter planen, og når det ikke gjør det så blir vi litt...ehhmm... stressa;-)


Det innledende papirarbeidet tok lengre tid enn vi har håpet, det har regnet katter, det har snødd bikkjer, gulvet står fortsatt på en havn i Asia, og pga snøen må vi vente med å grave ned kloakkanlegget til snøen har begynt å smelte osv...jippi... Huset er nå forsinket med ca. 3 uker...Vi har imidlertid gjort en ny avtale som innebærer at vi skal male og tapetsere etterhvert som snekkerne blir ferdig. Så blir kanskje ikke innflytningstidspunktet så galt alikevel:-)


Forsinkelse eller ikke, det viktigste er at det blir slik vi har drømt om til slutt!
(Og det tror vi at det blir!!)

Når en skal bo i et hus i opp til 50 år, så spiller noen få uker tross alt veldig liten rolle.

Vi må få lov å skryte litt av håndverkerene våre. Vi har vært utrolig heldige! Ingen sure miner hos hverken snekkere, rørlegger eller elektrikker. Til tross for vår (les; min), til tider sterke detaljfokusering..."Tror kanskje den stikkontakten må være 60 cm lengre til venstre altså.." he he..(jeg ler gjerne av meg selv for jeg er smertelig klar over at jeg er litt vel.. la oss kalle det grundig;-) ) De har vært løsningsorienterte, og kommet med gode råd underveis. Ikke minst har de lagt stor vekt på å gjøre oss fornøyde! De har gjort en kjempegod jobb, og er tydelig opptatt av sikkerhet og kvalitet. Ikke noe slinger i valsen der i gården;-) Takk og lov!!

Rommene blir i skrivende stund platet, både vegger og tak... Det betyr at det nærmer seg veldig egeninnsats. Det som er litt skummelt nå, er at vi må bestemme oss for tapet og maling ganske fort! Har gruet meg til å måtte velge nettopp det... Vinglepetter strikes again!;-) I helgen må vi prøve å bestemme oss for resten av flisene, og så må det tenkes farger!! (Må bare bli ferdig med den hersens båtførerprøven først..æsj)

Loftstuen denne uken. Veggene ferdig platet.Stuen i 1.etg. Gipstaket er ferdig lagt.

2 kommentarer:

 1. Så utrolig spennende:D Blir gøy å følge med fremover:D

  Ha en kjempe fin lørdag:D

  Silje

  SvarSlett
 2. Vi har ikkje opplevd forsinkelsar, men mykje dårleg arbeid, inkompetente folk osv. Mykje arbeid er gjort frå vår side fordi husfirmaet ikkje har villa koordinere nokon ting. Gudane veit kva den huskonsulenten gjer på om dagen. Fakturerar iallefall...

  Lykke til og bit tennene saman. Tilslutt kjem dokke i mål. Hastverk er lastverk.

  SvarSlett