fredag 16. april 2010

FARGEVALG TIL BESVÆR

Dette med fargevalg på veggene er noe av det jeg synes er aller vanskeligst i hele prosessen. Det som kan se kjempefint ut på en liten fargeprøve, kan bli helt annerledes når hele rommet er malt. Fargen kan også bli helt forskjellig fra rom til rom. Lyset spiller selvsagt en stor rolle..

Jeg prøvemaler alltid på veggen før jeg setter i gang. Disse halvliters prøveboksene er gull verdt!Selv da er det lett å gå på en smell...Til tross for alle forberedelsene gikk vi altså på en real fargesmell i påsken. Loftstuen, som har fått tilnavnet "katedralen", ble tapetsert og malt. På fargeprøven på veggen så den nydelig ut, lys lun sandfarge. Nå er den plutselig blitt lys lilla!! All den jobben - bortkastet! Sur og lei meg;-( Her har vi hele familien på dugnad i timesvis, og så går det rett i d.... Men hva annet kan man gjøre, enn å finne en ny farge, og be familien veldig pent om enda noen timer av deres tid? Ommalingen begynte i går, og planlegges ferdig i morgen. Gikk for en veldig safe farge denne gangen, en farge som jeg blandet selv til det forrige huset. Ingenting rødt i denne, så da blir det ihvertfall ikke lilla;-)
Noen andre som kjenner seg igjen, og har gått på en real fargesmell? :-)
Bilder kommer når rommet er ferdigmalt!

4 kommentarer:

 1. Huff så leit!! Vi har gått for den ultrasafe fargen Vanilje på kjøkkenet hvor det matcher supert med innredningen. I gangen har vi valgt det samme og i hallen samme farge som på kjøkkeninnredningen - en lekker grønnfarge (dog ikke kommet opp på veggen enda). Vi håper rett og slett at vi slipper en sånn fargeblemme.....

  Misunner deg ikke!!!

  SvarSlett
 2. Sånt er kjipt. Håper du slipper flere slike opplevelser.

  SvarSlett
 3. Huff så kjipt! Også når du har vært så nøye med fargeprøver og allting! Godt det ordner seg da! Vi har gått for en safe farge i hele huset; eggehvit. Men hadde jeg hatt et større hus ville jeg nok valgt litt andre og forskjellige farger =) Vi har også fått problemer med maling i egeninnsatsen...men er problemer i hele huset. Det er skjolder på veggene spekulerer om det er pga den sprøytemaskinen.. På en vegg har vi malt 7 strøk! Skikkelig ille! Så vi var nødt til å leie inn fagfolk igjen, da blir det vertfall gjort skikkelig.

  SvarSlett
 4. Huff, den er kjip da:( Vi malte akkurat soverommet. Tre vegger hvite(kunne ikke gå galt der) ville egentlig ha en passelig mørk blågrå farge på den siste veggen. Men syntes den ble litt lyseblå:P Menmen, heldigvis bare leiligheten. Kommer garantert til å være mye mer nøye når vi skal finne farger til huset!!!;)

  Kjempe gøy å følge husbyggingen her:D

  Ha ei kjempe fin uke!

  Silje

  SvarSlett