søndag 25. april 2010

INFILTRASJONSANLEGG

Vi som bor på landet, langt unna kommunalt vann og renovasjon er pent nødt til å ordne oss selv;-) Vi borret etter vann i fjor høst, og graving av infiltrasjonsanlegget begynte i dag. Det er ingen mulighet for å lage infiltrasjonsanlegg på tomta vår, så dette havnet nede på gården.

For at dette skulle gå til var vi nødt til å borre et horisontalhull på 43 (!) meter igjennom fjellet mellom vårt hus og gården. I dette hullet skulle det gå både septikrør, kabel fra Telenor, strømkabel mellom septikanlegget og huset vårt, og strømtilførsel til gården. Hele 4 rør med andre ord! Med en klaring på fattige 8mm var det ingen som plutselig ville ta på seg ansvaret for å trekke rørene igjennom hullet... Jippi... Da var det ikke annet å gjøre enn å brette opp armene og gjøre det selv;-) Og jammen gikk det ikke! Det tok 4 sterke mannfolk, 1 forfjamset jente, 1 gravemaskin og en traktor med vinsj 2 timer. Litt hallelujastemning må vi innrømme at det ble da kablene dukket opp på andre siden av hullet;-) Det så litt mørkt ut en stund...Når vi ser på utløpet i etterkant, så var det i grunnen ganske utrolig at det gikk... Ikke mye klaring som dere kan se!

5 kommentarer:

 1. Må ha kosta litt det holet?? Vi har hatt nokre sløve elektrikarar her. To trekkrør er ikkje trekt gjennom anleggsrøret som går gjennom grunnmuren. Så røra er synleg utanfrå. Stygt og sløvt!

  Bra at det gjekk for dokke, stakkars om det ikkje hadde gått...

  SvarSlett
 2. Heisann..

  Kjekt å følge med i bloggen din.
  E i husbyggingsfasen sjøl.. Så det e spennende å plukke opp tips fra andre:)

  SvarSlett
 3. Det virket som litt av en jobb det der.. må jo ha vært ganske kostbart også vil jeg tro.
  Vi skal ha feiringen ute i Kalvesund(borte ved kilsund hvis du er noe kjent)
  Det er noe som kalles inspirasjonshuset der borte. En ganske stor bolig bygget av en byggmester sammen med en en haug sammarbeidspartnere. Det er liksom et visningshus. Så har vi fått lov til å holde festen hos de. Det ligger med utsikt over skjærgården og er helt fantastisk der. Sånn man ser i hollywood omtrent;)

  SvarSlett
 4. Så artig at du også har bachelor i det:D Hva jobber du som? Jeg er rundt og søker litt jobber nå, spennende:)

  Legger deg til i listen min over husbyggerblogger så får jeg med meg det som skjer:D

  Silje

  SvarSlett