torsdag 19. august 2010

MØNEKRYSS OG SKJÆREFJØL

Da har den (svært) lokale snekkeren levert mønekryss, som skal tørke før det males og fires til topps:-) Vi skal ikke legge skjul på at vi er strålende fornøyde med resultatet! Dere får selvsagt se bilder når det er på plass også. Tenker det gjør seg i hvitt:-)Når vi først hadde han i sving ved maskinene bestilte vi like gjerne en skjærefjøl til kjøkkenet også. Vi har benkeplate i eik på kjøkkenet vårt, og hadde noen meter til overs..(!) Vi fikk nemlig dobbelt sett, pga feillevering første gangen. Derfor leverte vi like gjerne en stubb til bearbeidelse;-) Den ble høvlet ned til halv tykkelse, pusset og avrunnet kantene. Vips, så hadde vi en solid skjærefjøl som godt kan ligge permanent på benken. De fleste får jo gjerne en bit eller to igjen etter å ha saget ut til koketopp og vask, så dette kan kanskje være et tips til flere?

Skjærefjøla trenger riktignok noen omganger med olje før bruk, for beskyttelse og for at den skal matche benkeplata. Det får bli helgens prosjekt."Til hælga kanskje" ;-) Parafinolje skal visst være fin til dette formålet...? Erfaringer anyone?

4 kommentarer:

 1. Jeg har en venninne som bruker vanlig matolje.veldig miljøvennlig er det og.. Hun fikk det tipset av en som jobber hos en kjøkkenprodusent. HUn smører inn benken hvert år og den ser helt ny ut :)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. Jeg har brukt mye vanlig matolje til å sette inn kjøkkenredskap - på den måten unngår du at det setter uheldig smak på maten! Det er jo litt kjedelig om det smaker parafin......

  Er en fordel å bruke sandpapir først, så olje :)

  SvarSlett
 3. Hei, jeg kom over bloggen din via en annen blogger... Likte meg godt her inne hos deg så jeg la meg til som følger :) Nydelig hus dere har, virkelig et av mine favoritt hus... Gleder meg til å følge deg videre, klem fra Mette

  SvarSlett
 4. Jeg har også brukt vanlig matolje ;)

  Lurer på om du kan tipse meg om hvor du har kjøpt Lene Bjerre crystaline lampen du har i trappen? Og hva den kostet? Har lett etter nettbutikker som fører denne lampen lenge nå, og finner absolutt ingen! Hjelp mottas med stor takk, om du vil maile meg eller legge igjen en kommentar inne hos meg ;)

  malimobutikken@blogspot.com

  Håper virkelig du har anledning til å svare ;) Klem ;)

  SvarSlett